Författare Carina Clarvind

Om Carina

Författare Carina Clarvind foto Jim LöfgrenCarina Clarvind är född och uppväxt i Katrineholm, där hon har sambo, två vuxna barn och bonusbarn. Men hon har även min tillflyktsort Vadstena där jag skriver och skapar. Precis som Georg i min debutroman “Allt började med Georg, så har jag ena benet i Södermanland och andra i Östergötland.

Som barn blev Carina tidigt uppslukad av att både läsa och skriva. Hon var mer ”starstrucked” av författare än rockstjärnor. Drömmen var att arbeta med ord, skriva romaner eller arbeta som journalist. Men hon ville ha något att berätta också. Det hittade jag 2022 när jag läste en släktbok. Där fann jag min berättelse i morfars far. Hans livsöde grep tag i mig. När jag väl funnit min historia satte jag igång att planera och efter 80 dagar var råmanuset klart.

Vid det laget förstod jag att jag hittat rätt yrke. Jag njöt av både skrivandet, research och redigering. Redan under redigeringen kom sen uppslag till både bok två och tre.

Jag finner ofta inspiration i människoöden. De människor som gått runt här på jorden innan oss.

Carina Clarvinds böcker

Allt började med Georg. En historisk roman som utspelar sig i Östergötland. Författare Carina Clarvind.

År 1905 drabbas Georg och hans syskon av en tragedi som förändrar deras liv för alltid. Ensamma, utan mor och far, auktioneras syskonskaran ut till den lägsta budgivaren.

Georg och hans lillebror Valter hamnar hos den hänsynslösa torparen CJ. Det blir en tuff tid för pojkarna och livet på torpet sätter djupa spår. Samtidigt rasar ett världskrig med sjukdomar och hungersnöd över landet.

Vi får följa Georg genom livets prövningar, från barndomens hårda torparliv på den Östgötska slätten till Södermanlands vackra landskap.
En gripande bok om kärlek och familjeband men också om händelser från barndomen, som förföljer och går i arv.

Författaren, Carina Clarvind, lever precis som sin morfars far, Georg, med ena foten i Östergötland och den andra i Södermanland.

Köp Carina Clarvinds böcker

Förlagets webbshop: Inbunden
Nordic Design: Inbunden

“Allt började med Georg” finns som inbunden bok.