Meny Stäng

Författaren – Ruth Kalfholm

Författare Ruth Kalfholm

Ruth Kalfholm

Ruth Kalfholm är född i Helsingfors 1970 och har skrivit dikter, noveller, bloggar och manus ända sedan hon lärde sig att skriva som barn. Skrivandet är för henne lika naturligt som att andas. Det pågår alltid någon berättelse i huvudet på författaren, som får inspiration av sina möten med människor, platser, drömmar och vanliga händelser i vardagen. Ruth har även tagit teaterlektioner och spelat amatörteater. Det föds konstant ny dramaturgi i sinnet och det behöver komma ut på papper eller digital text. Även talspråket kan användas i så kallad spoken word i tävlingar i Poetry
Slam. Ett annat sätt för författaren att uttrycka sig har formats via hantverkskonsten och främst smyckestillverkning och bearbetning av kallt glas som sedan värms till vackra föremål i brännugnar.

Ruth Kalfholm bor centralt i Falkenberg i vackra Halland. Där är hon även sedan flera år frivillig besättningsman inom sjöräddningen på RS Falkenberg. Ruth har även uppdrag som fritidspolitiker i Falkenbergs kommun och är invald i kyrkofullmäktige, kommunfullmäktige, socialnämnden, servicenämnden, som nämndeman samt i styrelsen i ett politiskt parti. Ruth är troende kristen.

Familjen består av tonårstvillingar, fyra katter och två hundar.

Böcker

Offer Noll : En kriminalroman