Författare Ruth Kalfholm

Om Ruth

Författare Ruth Kalfholm

Ruth Kalfholm är född i Helsingfors 1970 och har skrivit dikter, noveller, bloggar och manus ända sedan hon lärde sig att skriva som barn. Skrivandet är för henne lika naturligt som att andas. Det pågår alltid någon berättelse i huvudet på författaren, som får inspiration av sina möten med människor, platser, drömmar och vanliga händelser i vardagen.

Ruth har även tagit teaterlektioner och spelat amatörteater. Det föds konstant ny dramaturgi i sinnet och det behöver komma ut på papper eller digital text. Även talspråket kan användas i så kallad spoken word i tävlingar i Poetry
Slam. Ett annat sätt för författaren att uttrycka sig har formats via hantverkskonsten och främst smyckestillverkning och bearbetning av kallt glas som sedan värms till vackra föremål i brännugnar.

Ruth Kalfholm bor centralt i Falkenberg i vackra Halland. Där är hon även sedan flera år frivillig besättningsman inom sjöräddningen på RS Falkenberg. Ruth har även uppdrag som fritidspolitiker i Falkenbergs kommun och är invald i kyrkofullmäktige, kommunfullmäktige, socialnämnden, servicenämnden, som nämndeman samt i styrelsen i ett politiskt parti. Ruth är troende kristen.

Familjen består av tonårstvillingar, fyra katter och två hundar.

Ruth Kalfholms böcker

Offer Noll är en kriminalroman / deckare. En spännande bok. Författare Ruth Kalfholm.

Offer Noll

Halland har drabbats av en seriemördare vars signum är att rista tecken i offrens ögon. Två streck på vardera hornhinna. Ingen förstår symboliken och de utvalda verkar inte ha någon uppenbar koppling till varandra. Morden sprider sig som en malign cells metastaser genom hela länet och polisen famlar i blindo utan riktiga ledtrådar. Jack Nyborn vid Falkenbergspolisen måste med sitt team sätta stopp för gärningspersonen, innan fler oskyldiga dör. Klockan tickar.

Vissa anser Jack vara kontroversiell med obekväma politiska åsikter. Även hustrun Rita upplever problematik i äktenskapet och både tröstshoppar och drabbas återigen av sina gamla ätstörningar.

Vem är vän, vem är fiende? Kan vi någonsin riktigt lita på dem som står oss närmast?

Köp Ruth Kalfholms böcker

Förlagets webbshop: Pocketbok
Nordic Design: Pocketbok

Loser-Göran och Terapeuten är en feelgood roman / skönlitteratur med mycket humor. Författare Ruth Kalfholm.

Loser-Göran & Terapeuten

Falkenbergs största loser heter Göran Noway och nu hotar ex-terapeuten Sten-Ingvar att publicera en bok om alla katastrofer. Göran har inget val, han måste fimpa mannen.

När han lär känna den karismatiska socialchefen Bo Hank, ser det ut som hans otur är på väg att vända. Bo Hank är en reko kamrat och allt det som Göran önskar att han själv var.

Men vem är den spännande kvinnan som dyker upp på möten med socialnämnden? Och vad är det för hemligt möte i Kungsbacka som Göran och Bo Hank tar en road trip till?

“En bok så galen att den välter bokhyllorna!”
/Ruth Kalfholm

Köp Ruth Kalfholms böcker

Förlagets webbshop: Inbunden