Publicerad den

Nu startar Nordic Deign & Förlag

Nordic Design & Förlag LogoSissel Blom - Nordic Design & FörlagJag som driver Nordic Design & Förlag heter Sissel Blom och har jobbat med hemsidor, grafisk formgivning och layout i många år. Det är otroligt roligt och ett enormt kreativt arbete.

Jag kan erbjuda dig hjälp med din hemsida. Jag började redan för ca. 25 år sedan med hemsidor. I många år arbetade jag med att skapa hemsidor åt företag, allt ifrån layout till bildhantering. Även om jag under åren har arbetat med annat så har jag egentligen aldrig slutat.

Adobe Photoshop är också något jag arbetat mycket med. Allt från att renovera gamla familjefoton till att skapa loggor åt företag. Titta gärna på de exempel jag har inom bildredigering. Bra bilder är nödvändigt för att få en hemsida att lyfta.

Adobe Illustrator har jag använt mest för att skapa loggor. Vektorgrafiken gör det möjligt att beställa en logga som täcker hela fönstret i en butik eller mindre loggor på personalens t-shirt. Jag har också skapat mönster inom textilt hantverk som kan skrivas ut på en vanlig skrivare.

När det gäller böcker och andra publikationer som ska skickas till tryck så är det InDesign jag använder.
Just nu arbetar jag med en egen bok som kommer att ges ut under 2022. Ytterligare en bok är bokad, där väntar jag på att författaren ska färdigställa text och samla ihop bilder. Det kommer att bli riktigt spännande! Min erfarenhet av design, layout och bildredigering är en stor fördel inom förlaget.
Till denna hemsida kommer skapas en webbshop där böcker som skapats via Nordic Design & Förlag kommer att säljas. Jag har också en webbshop, Nordic Design som säljer mönster, arbetsbeskrivningar, presentartiklar och hantverk. Även på den sidan kommer jag kunna lägga ut böcker. Du får två säljkanaler utöver bokhandeln.

Kontakta mig gärna om du behöver hjälp.

Sissel Blom*